Інфо про качок
Порода качок діляться за своїм продуктивним якостям на м'ясні, м'ясо-яєчні і яєчні породи.
Качки м'ясного, типу мають найбільш широке поширення. Вони характеризуються високою плодючістю, скоростиглістю, хорошою життєздатністю, смачним і поживним м'ясом і задовільною яйценоскостью. До них відносяться: пекінська, сіра українська, чорна білогруда, біла московська, Руанська.
Качки м'ясного напряму мають великий розмір і вага, здатні в короткий термін дати велику кількість високосортного м'яса. Від кожної качки протягом року має бути виведено і вирощено не менше 50 каченят. Чим більше каченят отримують від однієї качки, тим це економічно вигідніше.
При рясному годуванні і хорошому догляді каченята у віці 50-60 днів досягають ваги 2-2,5 кг і цілком придатні до забою.
Качки м'ясо-яєчного типу характеризуються середньою масою, гарними м'ясними якостями і відносно високою яйценоскостью. До цього типу належать орпингтон, хакі-Кемпбелл і дзеркальні.
Качки несучості не набули широкого поширення, по-перше, через низьку маси, по-друге, курка в цьому відношенні набагато вигідніше. Найбільш поширені індійські бігуни.
Качки несучості типу значно легше, ніж качки м'ясного і м'ясо-яєчного напрямків. Вони більш рухливі і по несучості не поступаються курям яйценоских порід.
У присадибних господарствах в основному розводять качок м'ясного і м'ясо-яєчного типу продуктивності.